Rat fanova dve najpopularnije folk pevačice počeo je 30. maja kada su se istovremeno na internetu pojavile Brenina nova pesma „Metak sa posvetom” i Cecina „Šteta za mene”. Obe pesme su za nekoliko sati prodate u ogromnim tiražima tako da i jedna i druga pevačica imaju puno razloga da budu zadovoljne. Ali, to ne smatraju fanovi koji su se podelili u dve grupe i utrkuju se u veličanju svoje miljenice i vređanju konkurencije.
Svako ko je dugo na estradi zna da konkurencija može samo da koristi. I za Cecu i za mene je dobro što smo novu pesmu izdale u isto vreme - smatra Lepa Brena.
 Aleksandar Milić Mili, kompozitor koji sa Cecom sarađuje već 18 godina, a uradio je i Brenin povratnički album „Uđi slobodno”, ne deli Brenino mišljenje.

 - Nema tu nikakve konkurencije. To što neko kopira ceo program koji sam ja napravio, to je potpino očekivano. Za 18 godina koliko radim sa Cecom, nisam primetio da ona ima konkurenciju. Govorim o rezultatima koji su vidljivi i proverljivi.
 Ceca ne daje izjave, ali njeni prijatelji kažu da joj uopšte ne smeta što se istog dana pojavila i njena i Brenina pesma.

 - Nikada nije gledala šta drugi rade, već šta i kako ona radi. Sa Brenom se dugo poznaje, poštuju se međusobno i nikakvog rata tu nema - kaže izvor blizak Ceci.
 Fanovi doduše smatraju drugačije. Ostrašćeni pojedinci čašćavaju konkurentsku pevačicu uvredama i psovkama. Ni Cecini fanovi koji su aktivni na internetu ne zaostaju - vređaju Lepu Brenu, mahom zbog godina i nesrpskog porekla, a Brenini uzvraćaju uvredama na račun njenih problema sa zakonom i kriminalnih radnji pokojnog supruga.
 Konkurencija među pevačicama nije ni nova niti neobična pojava. Taj trend započele su davnih dana Lepa Lukić i Silvana Armenulić. I jednoj i drugoj koristio je takozvani rat jer su im se ploče bolje prodavale, a koncerti bili posećeniji. Kasnije su konkurentkinje bile Lepa Brena i Vesna Zmijanac, a zatim Ceca Ražnatović i Dragana Mirković.
 Raspadom države i smanjenjem tržišta počinje opšti rat svih protiv svih, pljušte uvrede na sve strane, a klasične konkurencije „jedan na jedan” dugo nije bilo. Sve do danas.
 Uskoro će se i Cecin i Brenin album naći u klasičnoj prodaji, obe će imati turneje... pa će postati vidljivo koja ima više publike. Jer, kako ističe Gane Pecikoza, uspešni menadžer: „Popularnost pevača vidi se na blagajni. Koliko ulaznica prodaš, toliko si popularan.”

izvor: 24sata.rs
Leave a Reply.


(t/s) (go) (co) (do)