Suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću, zbog optužbi za nasilničko ponašanje prema direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine, trebalo bi da iz trećeg pokušaja počne u ponedeljak, 26. decembra, u Prvom osnovnom sudu.

Prethodno suđenje je 24. novembra odloženo na molbu Ocokoljića kome je tek tog dana uručena optužnica, dok je prvi termin za početak suđenja propao u julu, jer ni pevačica, ni njen zet nisu bili uredno pozvani.

Ražnatovićeva na suđenje dolazi iz kućnog zatvora gde služi kaznu od godinu dana koja joj ističe u februaru.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Prema navodima optužnog predloga, Ražnatovićeva i njen zet su tog dana došli do upravne zgrade FK "Mladi proleter" i pozvali Olarevića da izađe napolje, a kada je on to uradio, folk pevačica je počela da ga vređa, oslovljavajući ga pogrdnim imenima.

Posle verbalnog napada Ražnatovićeve, Ocokoljić je fizički nasrnuo na direktora "Mladog proletera", udarivši ga pesnicom u desnu stranu lica.

Olarević je protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića podneo, pa povukao krivičnu prijavu zbog napada, ali je tužilaštvo, ipak, odlučilo da goni folk pevačicu i njenog zeta.

Ražnatovićeva služi kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je osuđena zbog protivpravnog prisvanjanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine.

Preko elektronske narukvice koju ima na nozi, pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija vrše kontrolu da li Ražnatovićeva poštuje zabranu napuštanja kuće.

Izvor: novosti.rs
Leave a Reply.


(t/s) (go) (co) (do)