_Svetlana Ražnatović ipak neće ostati bez dela svoje kuće u Ulici Ljutice Bogdana. Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu na osnovu koje je naložena prodaja prvog sprata Cecine kuće radi namirenja duga Vojkanu Đurkoviću. Po zakonu, posle ukidanja presude sledi i obustavljanje izvršnog postupka u kojem je trebalo da bude prodat deo Cecine kuće.

Gordana Vuković, portparol Prvog osnovnog suda, potvrdila je da je Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu u sporu Vojkana Đurkovića i Cece Ražnatović.

- Sudija će sada doneti odluku u skladu sa zakonom, a zakon predviđa obustavljanje izvršnog postupka ukoliko je ukinuta izvršna isprava, odnosno presuda u nekom predmetu - objašnjava Vuković.

Nekadašnji Drugi opštinski sud presudio je ranije da Ražnatovićeva duguje Đurkoviću 116.063 evra, plus kamate i sudske troškove. Na osnovu te presude Đurković je Prvom osnovnom sudu podneo predlog za izvršenje. Najpre je tražio da se proda Cecin džip "ford ekskuržn", ali je taj zahtev u međuvremenu promenio, jer automobil nema potrebnu vrednost. Sud je zato doneo odluku da se proda prvi sprat njene vile u Ulici Ljutice Bogdana na kojem je smešten fitnes centar.

Svetlana Ražnatović nije se žalila, pa je rešenje postalo pravosnažno. Međutim, sada je Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu na osnovu koje je rešenje doneto i vratio predmet Prvom osnovnom sudu.

Izvor: novosti.rs




Leave a Reply.


(t/s) (go) (co) (do)