Suđenje Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću, koji se terete za nasilničko ponašanje prema direktoru FK Mladi proleter Aleksandru Olareviću, počelo je u 10 sati u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Folk pevačici je u jednom trenutku pozlilo pred sudskim većem, ali je suđenje nastavljeno, da bi bilo završeno u 14.20 sat. Ražnatovićeva je ostala pri ranije datom iskazu u kojem je negirala krivicu, a danas je ponovila da je FK Mladi proleter želela da preuzme na civilizovan način, a proces se nastavlja 23. januara.


Svetlana Ražnatović: Od kada sam poznata ličnost nisam imala incidente


- Za preuzimanje kluba imala sam rešenje Ministarstva sporta, ali Olarević je počeo da me vređa. On je krenuo da se fizički razračuna sa mnom, ali to je sprečio moj zet koji je stao između nas - rekla je Ražnatovićeva.


Ona je navela da nije bilo razmene udaraca, već da su nakon ovog incidenta ona i Ocokoljić otišli.

"Od kada postojim kao javna ličnost nemam incident za sobom"

Pevačica je rekla da je Olarević iskoristio to što je medijska ličnost kako bi je predstavio kao nasilnu.

- Time je želeo da skrene stvari sa pravog problema da neće da izađe iz “Mladog proletera”. Od kada postojim kao javna ličnost nemam incident za sobom - rekla je Ražnatovićeva.

Ona je dodala da je na sastanak sa tadašnjim direktorom FK Mladi proleter došla kao direktor FK Obilić.

- Povela sam svedoke kako bi oni potvrdili da Aleksandar Olarević ne želi da primi rešenje Ministarstva sporta. Nismo želeli da ga izacimo - izjavila je Ražnatovićeva.

Kada je izgovorila te reči, pevačici je pozlilo u sudnici, pa je morala da popije čašu vode.

Olarević: Ceca me je opružila da kradem klub od njene siročadi


Aleksandar Olarević: Ceca je prvo mene verbalno napala
Na optužbe Svetlane Ražnatović Aleksandar Olarević je odgovorio da je ona prvo njega verbalno napala.

- Čuo sam galamu u dvorištu, a kada sam izašao video sam Cecu koja mi je rekla da kradem klub od njene siročadi. Zatim je rekla da iza nje stoje važni ljudi i institucije, nakon čega me je Ocokoljić udario. Nije bio jak udarac, više me je odgurnuo - objasnio je Olarević i dodao da se nije pridružio krivičnom gonjenju pevačice niti da je istakao odštetni zahtev.

Slobodanka Mehović, sestra Aleksandra Olarevića, izjavila je pred sudom da nije videla udarac, ali da je čula brata kako se požalio.

- Ispred mene je stajao Cecin telohranitelj, pa nisam mogla da vidim da li je Ocokoljić udario Aleksandra. Međutim, čula sam brata da je pitao Ocokoljića zašto ga udari, a kasnije videla crvenilo na njegovom licu - prisetila se Slobodanka Mehović, ali nije mogla da posvedoči o međusobnim uvredama između Svetlane Ražnatović i njenog brata.

Snežana Olarević, supruga direktora FK Mladi proleter, takođe je potvrdila tvrdnje svog muža, da je zadobio udarac.

- Videla sam da ga je Ocokoljić udario šakom u levu stranu lica. Odmah sam pozvala policiju, nakon čega sam otišla na posao pa nisam videla da li je povređen - izjavila je Snežana Olarević.

Prethodno suđenje je 24. novembra odloženo na molbu Ocokoljića kome je tek tog dana uručena optužnica, dok je prvi termin za početak suđenja propao u julu jer ni pevačica ni njen zet nisu bili uredno pozvani.

Ražnatovićeva na suđenje dolazi iz kućnog zatvora gde služi kaznu od godinu dana koja joj ističe u februaru. Folk pevačica je u Palatu pravde stigla u pratnji obezbeđenja, gde ju je čekao Ocokoljić sa kojim je zajedno otišla do sudnice.

Hteo da povuče tužbu protiv Ražnatovićeve

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. ispred upravne zgrade FK “Mladi proleter”, grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru klub

Prema navodima optužnog predloga, Ražnatovićeva i njen zet su tog dana došli do upravne zgrade FK “Mladi proleter” i pozvali Olarevića da izađe napolje, a kada je on to uradio, folk pevačica je počela da ga vređa, oslovljavajući ga pogrdnim imenima.


Posle verbalnog napada Ražnatovićeve, Ocokoljić je fizički nasrnuo na direktora “Mladog proletera”, udarivši ga pesnicom u desnu stranu lica.

Olarević je protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića podneo pa povukao krivičnu prijavu zbog napada, ali je tužilaštvo ipak odlučilo da goni folk pevačicu i njenog zeta.

Slobodan Stepić, vozač pevačice i član uprave Obilića, bio je poslednji današnji svedok. On je negirao da je Ceca Ražnatović napala Olarevića, već je tvrdio da ih je predsednik Mladog proletera vređao.

Izvor: blic.rs




Leave a Reply.


(t/s) (go) (co) (do)