Svetlani Ražnatović juče u 14 sati počela robija. Elektronski lokator pevačici je zakačen na zglob u roku od pet minuta
Picture
Svetlana Ražnatović (38) i njena sestra Lidija Ocokoljić (37) počele su juče oko 14 sati da izdržavaju kaznu od osam, odnosno šest meseci kućnog zatvora zbog nezakonitog prisvajanja novca od prodaje fudbalera Obilića.

 - Stavite mi narukvicu na desnu nogu - zamolila je Ceca juče radnike Ministarstva pravde.

 Oni su odlučili da joj izađu u susret, pa joj je za pet minuta narukvica zakačena na desni nožni zglob.

 - Nije važno na koju se nogu stavlja, a ipak će je ona stalno nositi - kaže sagovornik Kurira iz Ministarstva pravde.

 Na Cecina vrata u 10:34 pozvonilo je dvoje službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Eksperti za postavljanje narukvice stigli su četrdeset minuta kasnije.

 - Prvo su u kuću ušli službenici da „izvide teren“ i porazgovaraju sa Cecom o proceduri koju će morati da poštuje u narednih osam meseci. Pevačica narednih osam meseci neće moći da ide ni u podrum vile, pošto u njemu nema signala, ali ni na terase, na kojima juče nije ni proveravano da li ima signala - kaže sagovornik Kurira.

 Ukoliko bude bilo potrebe za kratkotrajnim napuštanjem kuće, dozvolu može da traži od svog nadzornika.

 - Može da ide kod lekara, frizera ili na roditeljski, ali putovanja, koncerte, javne nastupe ili odlaske u kućne posete neka zaboravi, ali žurke može da pravi svaki dan - kaže naš sagovornik.

Odležala četiri meseca

Ceca i Lidija Ocokoljić, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, osuđene su na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra kazne. Prvu ratu od 500.000 evra sestre treba da plate već tokom naredne nedelje, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću u roku od dve godine, i zbog nje je stavljena hipoteka na kuću. Osim prisvajanje 3,5 miliona dolara i 4,1 milion nemačkih maraka od transfera 10 fudbalera Obilića u inostrane klubove, pevačica je priznala i da je u kući držala 11 pištolja.U „Sablji“ je u pritvoru bila četiri meseca, a njena sestra mesec i po dana.
Može da šeta četiri sata

Ceca će, uz dozvolu nadzornika, moći svakog dana da napusti kuću u trajanju od sat do četiri sata, saznajemo u Ministarstvu pravde:

 - To je regulisano Zakonom o kućnom pritvoru - objašnjava naš sagovornik.


Izvor: kurir-info.rs




Leave a Reply.


(t/s) (go) (co) (do)