Svetlani Ceci Ražnatović i Lidiji Ocokoljić, koje su osuđene na kućni pritvor, juče stavljene elektronske narukvice na noge. Ceca će odslužiti kaznu 22. februara 2012, a Lidija dva meseca ranije.
Picture
Pevačici Svetlani Ceci Ražnatović i njenoj sestri Lidiji Ocokoljić, koje su osuđene na kućni pritvor zbog malverzacija prilikom transfera fudbalera, juče su stavljene elektronske narukvice na noge! Ceca će narednih osam meseci provesti u kući od 700 kvadrata, dok će njena sestra u kućnom pritvoru biti dva meseca manje.Pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, tri muškarca i jedna ženska osoba iz Odeljenja za alternativne sankcije, došli su u Cecinu vilu u ulici Ljutice Bogdana 3 juče oko 10 sati. Nosili su dve crne torbice u kojima su se nalazile narukvice i oprema. Kako smo saznali, službenici Uprave najpre su obavili informativan razgovor sa pevačicom.
Ceca prva dobila narukvicu

- Svetlana Ražnatović je bila raspoložena. Bez ikakve nervoze i uz osmeh reagovala je kad joj je narukvica vredna 5.000 evra stavljena na nogu.

Picture
Majstori u kući

Sve vreme dok su pripadnici Uprave bili u vili u Ljutice Bogdana majstori su ulazili i izlazili i iznosili šut od renoviranja unutrašnjosti Cecinog „kućnog zatvora". Ispred zgrade okupio se i veliki broj novinara koji su satima čekali potvrdu vesti da su Ceca i njena sestra i zvanično u kućnom pritvoru.

Čak se u nekoliko navrata i našalila na situaciju u kojoj se sada nalazi. Najpre je pevačici montirana narukvica, a potom i njenoj sestri Lidiji Ocokoljić - kaže naš izvor.

Poseta je trajala više od četiri i po sata jer je pažljivo trebalo proveriti ispravnost uređaja.

Picture
Postavljanje elektronske narukvice podrazumeva razna podešavanja, od recimo probe da li centrala prima signal, pa sve do podešavanja veličine narukvice. Takođe, bilo je potrebno uraditi i probe kako se narukvica ponaša ukoliko osoba koja je nosi pokuša da je nasilno skine ili izađe iz dozvoljenog kruga, tačnije da li ona šalje odgovarajući signala u centralu - kaže naš sagovornik iz pravosuđa.

Četvoro zaposlenih u Upravi izašlo je oko 14.30 časova iz kuće pevačice. Oni nisu bili raspoloženi za bilo kakve izjave novinarima.

Hronologija

9.00 časova: Pravosnažna presuda stigla iz Prvog osnovnog suda u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija
10.30: Službenici Uprave za izvršenje sankcija i poverenik došli u kuću Cece Ražnatović
10.30 - 12: Posle razgovora sa Svetlanom i njenom sestrom Lidijom u kojem su im objasnili njihova prava i obaveze, stavili su im elektronske narukvice oko nogu
12 - 14.30: Službenici uspostavili vezu sa komandnim centrom i proveravali rad elektronskih narukvica
14.30: Službenici i poverenik napustili kuću pevačice


Kontrolu nad sestrama obavljaće poverenik kog će postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštovanje zabrane napuštanja kuće u Ljutice Bogdana vršiće se iz komandnog centra Uprave. Svetlana Ražnatović i Lidija Ocokoljić moći će da izlaze iz kuće samo uz dozvolu poverenika.

Picture
Plaćaju kaznu na rate

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno, i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana. Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana. 
Picture
Izvor: pressonline.rs

DusanVoliCecu
23/6/2011 12:56:44 am

jooooj sto seru majko moja.....a prave zlocince pustaju a ovakvu pevacicu zatvaraju.....gde to ima

Reply
23/6/2011 01:43:57 am

Ceco svi smo uz tebe....nista ti nemogu ovakvim glupostima jer te publika voli !! .....izdrzi se jer u zivotu sve je relativno a nista nije absolutno ! tako da i ovo ce proci !. sve dogadjaje tvoje do sada sam pratio dobro....samo zdravlje i opet ces biti slobodna kao i svi ostali. svi znamo takodje da ovo ne zasluzujes i svi znamo da si N'1 ... !!

Veliki Pozdrav od mene ;

Dugi !!?

Reply
Milica
23/6/2011 06:37:49 am

Ceco uz tebe smo svi,tvoji vjerni obozavaoci..!

Reply
gabi
23/6/2011 06:49:01 am

golemo blagodaram za novite pesni.site sme so tebe pozz od stip

Reply



Leave a Reply.


(t/s) (go) (co) (do)